بهینه سازی تاسیسات برقی ساختمانها
1- کلیه تاسیسات برقی ساختمانهای شهری و روستائی طبق مقررات مبحث13 بهینه سازی و اجرا شود .
2- کلیه وسائل برقی مصرفی در ساختمان شامل دو شاخه, پریز , لوسترها ,چراغها و ماشین آلات درساختمانها مجهز به سیستم سیم سوم ( هادی حفاظتی ) باشند.
3- محل استقرار لوازم اندازه گیری ( کنتور برق ) مجهز به سیستم سیم سوم(اتصال زمین) و قاب محافظ رطوبت , گرد و خاک , برف و بارندگی باشندو رعایت (ای پی 44و46)در آن ولحوظ شده باشد و مسئولین اداره برق و مالکین به راحتی به آن دسترسی داشته باشند .
4- تابلولوازم اندازه گیری برق در محل ورود و خروج مجهز به کلیدهای اتوماتیک شدت جریان مینیاتوری شوند .
5- درجعبه تقسیم اتصال زمین سیستم سیم سوم در تابلوهای برق ورودی برای بازبینی و نگهداری کاملا مشخص شود.
6- در کلیه وسائل برقی در ساختمانها ( یک فاز یا سه فاز) دو شاخه و ترمینال و کابلهای مربوطه مجهز به سیستم سیم سوم( حفاظ زمین) گردد .
7- کلیه مسیرهای انشعاب مصرف انرژی طوری انتخاب شوند که حرارت تاسیسات دیگر مانند لوله آب , گرما , بخار , دودکشها همچنین مواد خورنده روی آن تاثیر نداشته و در فاصله مناسب نصب شوند .
8- همه واحدهای مسکونی , اداری و تجاری بدون در نظر گرفتن سطح زیر بنا باید نسبت به ظرفیت مصرف انرژ ی فیوزهای مینیاتوری مناسب توان خروجی مصرف کننده نصب شود و به صورت تفکیک و قدرت انرژی مدارهای پر مصرف مجهز به فیوز مینیاتوری گردند .
9- مدار روشنائی , پریزها , ماشین آلات و سیستم کامپیوتری همگی باید فیوز مینیاتوری و کلید ایمنی داشته باشند .
10- کلیه سیمهای تک لا و کابل های روکش دار از مسیرهای لوله های خرطومی و پی وی سی قرار گیرندو از مواد مقاوم در برابر اشعه یو وی و گرما و سرما تشکیل شده و نصب و بهینه سازی شوند .
11- کلیه جعبه تقسیم های برق در فضای باز در ساخت و سازوتعمیرات به گونه ای در نظر گرفته شوند که در مقابل گرما , سرما, رطوبت و گرد و خاک کاملا محافظت شوند و آی پی لازم کاملا رعایت گردد .
12- در ساختمانها کلیه تاسیسات برقی , تلفن و صوتی و تصویری و آنتن های مرکزی و سیستم های نرم افزاری مستقل از تاسیسات برقی فشار ضعیف نصب و بهینه سازی شوند .
13- کلیه زنگ اخبارها و کلید های پر مصرف و زمانها مجهز به برق6 ولت و 12 ولت بوده و تاسیسات براساس 12 ولت صورت گیرد من جمله کولر آبی.
14- در کولر آبی کلید فرمان مجهز به سیستم 6 یا 12 ولت بوده و بهینه سازی شود .
15- نصب چراغ های روشنائی در محوطه های روباز , حمام, دستشوئی و مراکزکه در معرض ترشح آب و برف و بارندگی هستند مجهز به قاب های محافظ پلاستیکی و شیشه ای باشند .
16- درپریزها و کلیدها محل نصب باید طوری انتخاب شوند که از ترشحات آب و بخار کاملا محافظت شده و ارتفاع نصب آنها از زمین بسته به کاربرد انتخاب شودو معابرمبحث 13 کاملا رعایت شوند .
17- کلیه تاسیسات لوله کشی گاز , آب و درب و پنجره های ورودی وخروجی ساختمانها مجهز به سیستم سیم سوم(اتصال زمین) باشند .
18- کلیه وسائل ارتباطی , سیمها و پریزهای سیار مجهز به اتصال زمین طوری طراحی و نصب شوند که در مقابل گرد و خاک و نفوذ آب ایمن و محافظت شده باشند .